Sain jouluna ihan mahtavan lahjan. Kestohedelmäpusseja jotka ovat paitsi kauniita, myös erittäin toimivia – ja huolellisesti tehtyjä. Nämä vanhoista pitsiverhoista ommellut pussit on suunnitellut ja toteuttanut monitaitaja Noora Siivonen Jaalan kädentaitajista. Kuitille varattu paikka on tavallista lakanakangasta, jossa hedelmäkuitti myös pysyy, eikä sitä tarvitse kaupassa hiki päässä etsiskellä muiden ostosten joukosta.
Veriappelsiinit ovat nyt muuten sesongissa ja todella hyviä. (Mielenkiintoista lisätietoa veriappelsiineista saa Satokausikalenterista 🙂 Jos ette ole jo kokeilleet, suosittelen. Ja jos ette ole jo kokeilleet hedelmien kalttaamista, suosittelen sitäkin. En tiedä juuri mitään meditatiivisempaa kuin sitrusten kalttaaminen. Kalttaan ne salaattiin, hedelmäsalaattiin, aamiaistarjottimelle, sormiruokailuun ja vain, koska hyvällä veitsellä työskentely on niin kivaa. Ja kaltatut tai toisin sanoen fileoidut sitrukset ovat todella kauniita. Joskus fileoin ne ronskisti vähän sinnepäin, mutta parhaan ja mehukkaimman tuloksen saa, kun fileoi sitruksen siististi niin, että jäljelle ei jää yhtään kalvoa, pelkkä hedelmäliha.
Kalttaukseen tarvitsee ohutteräisen, terävän veitsen. Minun rakas japanilaiseni on jo yli 20 vuotias, todella terävä, mutta kaipaa jo veitsitohtoria. (Ja kuvassa oleva hedelmähän on verigreippi, ei veriappelsiini, kipaisin kauppaan vasta kuvan oton jälkeen. Mutta väliäkö sillä, koska siellä niitä vielä on, iskekää kiinni. Parhaat veriappelsiinit olen muuten ostanut Lidlistä.)
2 Comments
Kiitos Aili!
Ole hyvä 🙂